Tuesday, December 30, 2008

sibuk buat assingnment ag..




assalamualaikum.. gambo ni xada kaitan k!


sorry la sebab xslalu update blog..dah la bru buat blog ni..kecoh pulak konon2 cbuk..skang ni sbnarnye tgh cbuk cari maklumat pasal surah2 dalam al-quran...yela..ingatkan kalau cari kat internet bley r copy n paste..cri punyer cri..xjumpe la..jumpe2 jumpe..tp xbekenan kat hati ceh...eventually,kena jugak la salin dr tafsir n type balik(suke buat kerje 2 kali)..rasenya xterlambat nak ucap salam maal hijrah..act bukan sekadar ucapan..iring skali doa moga2 tahun hadapan lg baik dr yang lepas nih..byk cabaran n dugaan taun dpan...as a2 n mcm2 lg..huhu..moga2 Allah sediakan yang terbaik tok kite stimpal ngan ape yang kite usaha..insyaAllah..Ya Allah jauhkan la aku dr godaan syaitan yang direjam juga pujuk rayu nafsu amarah yang mendesak..aminnn..ok,nak sambung keja..assalamualaikum

Sunday, December 14, 2008

Mujaddid Kurun Ini






Engkau bermula dengan sengsara


Dalam mencari bahagia


Terasa bagai baying-bayang


Gelap walau di suluh cahaya



Pepasir pantai pun berubah


Pabila hakikat melanda


Ketenangan yang kau cari


Terpancar di lorong sufi



Kau hias rumah kasih abadi


Serik menghiasi singgahsanamu


Kau berjaya merubah segala


Kasih semalam menjadi esok



Kelunakan tangisan kasihmu


Dalam simpuhan ketaatan


Bagi mengharapkan keredhaan


Dari mu Tuhan pencipta alam



Rabiatul Adawiyah Serikandi yang tercipta


Sungguh agung pengabdianmu


Kau berjaya menjadi ikhtibar
Asmaramu dihampar suci


Pintalan dari awanan putih


Membuahkan titisan rahmat


Menyuburkan mawar yang layu



Namamu menjadi sanjungan


Ikutan ummah sepanjang zaman


Ayuh bersama kita susuri


Perjalanan kekasih Allah